top of page

Φωτογραφίες από την θερινή στρατιωτική εκπαίδευση των Ευελπίδων στο Λιτόχωρο

 

 

 

I

Ευρίσκεται σε εξέλιξη η θερινή στρατιωτική εκπαίδευση των σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, η οποία διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Λιτόχωρου Πιερίας. Η έναρξη της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε την 27η Ιουνίου και θα περατωθεί την 25η Ιουλίου 2015.

Η θερινή εκπαίδευση των Ευελπίδων, υποστηριζόμενη γνωσιολογικά από την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, εστιάζεται στα αντικείμενα που συντελούν στη διαμόρφωση ικανών ηγητόρων επιπέδου Διμοιρίας Πεζικού. Η στρατιωτική εκπαίδευση, με «εργαλείο» την τεχνική και τακτική κυρίως της Δρίας Τυφεκιοφόρων έχει ως σκοπό:

  • Τη διάπλαση, ενδυνάμωση και χαλύβδωση του χαρακτήρα του Ευέλπιδος.

  • Την καλλιέργεια των στρατιωτικών αρετών και της στρατιωτικής αγωγής.

  • Να καταστήσει τον Εύελπι άριστο μαχητή στο επίπεδο της Ομάδος Μάχης

  • Τυφεκιοφόρων και ηγήτορα μικρών κλιμακίων (Ομάδος – Δρίας).

Να εξοικειώσει τον Εύελπι με βασικές έννοιες της τακτικής όπως:

  • Κατάσταση φιλίων και εχθρικών δυνάμεων.

  • Πληροφορίες μάχης.

  • Σύλληψη ιδέας ενεργείας.

  • Ελιγμός.

  • Συντονισμός.

  • Τακτική και τεχνική του πυρός.

  • Διοικητική μέριμνα.

  • Διοίκηση και έλεγχος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Ευέλπιδες ασκούνται μεταξύ των άλλων, στην εκτέλεση βολών ελαφρού και βαρέως οπλισμού, εκτελούν ασκήσεις μάχης μικρών κλιμακίων και εκπαιδεύονται στις αμφίβιες και αεροκίνητες επιχειρήσεις.

Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων 

I

Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) είναι η μοναδική βιομηχανία κατασκευής τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων στην Ελλάδα.

Έχει τις εγκαταστάσεις της στην ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης στην Σίνδο, και είναι βιομηχανία κορμός για την οικονομία της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας αλλά και γενικότερα για την Ελλάδα.

Για την ενίσχυση της παραγωγής της ΕΛΒΟ πέρα από τους 375 περίπου εργαζομένους της, δραστηριοποιούνται εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.

Η ΕΛΒΟ ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1972 με την ονομασία Steyr Daimler Puch – Ελλάς με σκοπό την παραγωγή γεωργικών ελκυστήρων (τρακτέρ), φορτηγών, δίτροχων οχημάτων και πετρελαιοκινητήρων για τα φορτηγά και τα τρακτέρ.

Σήμερα η ΕΛΒΟ παράγει τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα καθώς επίσης Λεωφορεία και Φορτηγά.

Συνολικά έχουν παραχθεί:

Περισσότερα από 11.000 οχήματα παντοδαπού εδάφους Mercedes και 600 ειδικοποιημένα οχήματα Hummer.
12.000 στρατιωτικά και πολιτικά φορτηγά σε συνεργασία με τις εταιρίες STEYR, MAN, MERCEDES και OSHKOSH.
2.100 λεωφορεία για τις ανάγκες της πολιτικής αγοράς και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχουν παραχθεί επίσης Άρματα Μάχης LEOPARD 2HEL, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) ΛΕΩΝΙΔΑΣ, το πρωτότυπο ΤΟΜΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ και έχουν διασκευαστεί Άρματα μάχης LEOPARD 1.

ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΝΟΤΑΜ» Η ΕΛΛΑΔΑ!

Μπορεί η Τουρκική ΝΟΤΑΜ να έπιασε κάποιους στον ύπνο και μάλιστα αφού κάποιοι που δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο ακήρυκτο Πόλεμου του Αιγαίου , μπορεί να πίστεψαν οτι με την υπογραφή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που υπογράφηκαν από την Κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες έλυσαν και τα Ελληνο-Τουρκικά προβλήματα!

 

Ας αφήσουμε όμως τους άσχετους και ας πάμε στην Τουρκική Πρόκληση που είναι μπροστά μας και όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές από αυτό το Μετερίζι, άσχετα με την οικονομική κρίση που μας δημιούργησε δεκάδες προβλήματα το Ελληνικό Δαιμόνιο δεν μας αφήνει απροστάτευτους !

Η Κρίση ήταν αναμενόμενη και την περίμεναν τα Επιτελεία ,εδώ και αρκετό καιρό Αναλυτές και Στρατιωτικοί γνώριζαν και ενημέρωναν το ΓΕΕΘΑ ότι οι Τούρκοι αλλάζουν τακτική στο Αιγαίο καιθα περάσουν από την Επιθετική ενέργεια σε νησί ή μικρονήσι σε Τακτική Ναυτικού Αποκλεισμού !(χωρίς να αποκλείεται η κατάληψη μικρονήσου για λόγους εντυπωσιασμού )

Οι Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ έχουν υπόψιν την Τουρκική τακτική του αποκλεισμού και ίσως να μην έχει περάσει έτσι στο άσχετο οι απειλές του Τούρκου Α/ΓΕΝ για αλλαγή των κανόνων εμπλοκής στην μίνι κρίση στην ΑΟΖ της Κύπρου !

Τότε η άμεση αντιμετώπιση με αποστολή Πολεμικών Σκαφών στα νησιά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο έκανε την Τουρκία να κρατήσει το «Μπάρμπαρος» στην Κύπρο και να μην το στείλει ανοιχτά στο Καστελόριζο !

Παράλληλα οι Ασκήσεις και οι Βολές με όλα διαθέσιμα όπλα νύχτα και ημέρα  που ο ο Στρατηγός Στεφανής εκτέλεσε  κατόπιν διαταγής του ΓΕΣ στο νησί της Ρόδου έκαναν τους Τούρκους να το ξανασκεφτούν !

Τώρα έχουμε μια κρίση στα χαρτιά και από εμάς εξαρτάται αν θα την κλιμακώσουμε ή θα θα υποχωρήσουμε από τα Κυριαρχικά μας δικαιώματα με ανυπολόγιστες συνέπειες !

Η Τουρκική «ΝΟΤΑΜ»από μόνη της δεν λέει τίποτα μέχρι να αρχίσει να εφαρμόζεται  και να μην αντιδρούμε …Υπόψιν ότι δεν είναι άσχετη με την Κυπριακή Στρατιωτική Συμφωνία για Ελλιμενισμό των Ρώσικων Πολεμικών !

Μόνο που τώρα η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την καθαρά εχθρική ενέργεια της Τουρκίας από θέση ισχύος και μάλιστα ισχυρότερα από ποτέ !

Στο Αιγαίο μπορεί η Τουρκία να έχει με το μέρος της τις Πληροφορίες Μάχης που τις παρέχουν τα CN-235 αλλά η Πολεμική Αεροπορία κυριαρχεί στον Αέρα και δεν πρόκειται να τα αφήσουν καν να απογειωθούν !

Τα Υποβρύχια του Πολεμικού μας Ναυτικού τα «καλύτερα συμβατικά του κόσμου «μπορούν να φτάσουν αθόρυβα έξω από τους Ναυστάθμους και να αποκλείσουν τα Τουρκικά Πολεμικά πριν προλάβουν  ξεμυτίσουν !

Οι Ελληνικοί εποχούμενοι EXOCET του Πολεμικού Ναυτικού που είναι διάσπαρτοι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα χτυπήσουν τα Τούρκικα πολεμικά σκάφη από τεράστια απόσταση και θα είναι πάντα στοχευμένα καθ όλην την διάρκεια του πλου !

Η Ελληνική Αεράμυνα έχει αποδείξει ότι σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να εμπλέξει δεκάδες στόχους και ενεργοποιείτε με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ σε χρόνους απίστευτους …Όλες οι Ασκήσεις που έγιναν στο παρελθόν το έχουν αποδείξει !

Τι χρειάζεται μόνο ομοψυχία ,ηθικό και στο ίδιο τραπέζι πολιτικοί και Στρατιωτικοί …Αφήστε τον χειρισμό της Κρίσης στους Στρατιωτικού να σας δώσουν τις λύσεις και ταυτόχρονα το ΥΠΕΞ να πάρει φωτιά ενεργοποιώντας Ε.Ε ΟΗΕ και Συμβούλιο Ασφαλείας και ενημέρωση του Λαού ώστε ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του!

Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την Κρίση από θέση Ισχύος αρκεί να μην κρυφτούμε πάλι πίσω από την Οικονομική Κρίση και την δ…. μας!

Βετεράνος

Πηγή : http://veteranos.gr/apo-thesi-ischios-bori-na-antimetopisi-tin-tourkiki-notam-ellada/

bottom of page